طراحی نما بیرونی ساختمان دوبلکس امروزه به عنوان یک اصل برای زیبایی ساختمان ها بسیار مورد توجه قرار گرفته به صورتی که با دیدن نما بیرونی ساختمان های جدید و قدیمی کاملا می توان این مورد را احساس کرد. طراحی نما ساختمان به عنوان یکی از مهمترین عناصر ظاهری ساختمان می تواند در ایجاد زیبایی و شخصیت منحصر به فرد برای ساختمان موثر باشد. طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس، باید علاوه بر جلب توجه و زیبایی، به نیازهای ساکنین و شرایط محیطی نیز توجه کند. برای طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس، ابتدا باید با شناخت نیازهای ساکنین و شرایط محیطی، طرح اولیه را پیش روی داشته باشیم. برای مثال اگر ساختمان در منطقه ای گرمسیری و با نور آفتاب قوی واقع شده باشد، لازم است در طراحی نمای بیرونی، از اجزایی مانند پوشش های سبک و مشترک، سایه بان ها، پرده های آفتاب گیر و… استفاده کنیم تا از گرمای زیاد و تابش خورشید جلوگیری شود و همچنین زیبایی و شخصیت منحصر به فردی را که برای ساختمان مد نظر حفظ کنیم.
اصول طراحی نما بیرونی ساختمان دوبلکس
در ادامه می توانیم به برنامه ریزی و طراحی جزئیات نمای بیرونی بپردازیم. این کار باید با بررسی مشخصات ساختمان، شرایط محیطی و نیازهای ساکنین انجام شود. برای مثال در صورتی که ساختمان در منطقهای با آب و هوای سرد واقع شده است، نیاز است که از جزئیاتی مانند پوشش های سنگی و زیره سازی های گرمایی استفاده کنیم تا از گرما و رطوبت درون ساختمان جلوگیری شود. همچنین در صورتی که ساختمان در منطقه ای با شرایط آلودگی هوا و بالا بودن غلظت صدای خارجی قرار دارد، نیاز است که از جزئیاتی مانند دیوارهای دوجداره ضد سروصدا استفاده کنیم تا از تأثیرات مخرب آلودگی هوا و صدای خارجی جلوگیری شود.
طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس به دو صورت کلاسیک و مدرن انجام می شود. در طراحی کلاسیک از جزئیاتی مانند ستون های کلاسیک، پشت بندی های چوبی، پنجره های گرد و درب های سنتی استفاده می شود. این نوع طراحی برای ساختمان هایی با معماری سنتی و قدیمی مناسب است. در طراحی مدرن از جزئیاتی مانند جعبه های شیشه ای، سطوح فلزی، پنجره های بزرگ و درب های ساده و مدرن استفاده می شود. این نوع طراحی بیشتر برای ساختمان هایی با معماری مدرن و ساده، مناسب است. در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس، باید همچنین به نکاتی مانند تعادل و تناسب بین اجزای نمای ساختمان، جلوه های رنگی و مواد ساختمانی، وضوح و قابلیت خوانایی نمای ساختمان و… توجه کنیم.
طراحی نما بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن
طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن، با استفاده از جزئیاتی مانند پنجره های شیشه ای بلند، سطوح فلزی، طاق های بزرگ و درب های ساده و مدرن انجام می شود. در این نوع طراحی از خطوط ساده و مدرن و رنگ های شفاف و ساده استفاده می شود تا به شکلی شیک و مدرن ایجاد شود. از دیگر جزئیاتی که در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن استفاده می شود، می توان به سطوح فلزی اشاره کرد که به طور وسیعی در جزئیات نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن مورد می شوند. این سطوح می توانند شامل پوشش های فلزی براق، مات یا آلومینیومی باشند و به شکلی جذاب و شیک بر روی قسمت های مختلف نمای بیرونی ساختمان دوبلکس قرار داده می شوند.
مورد دیگر پنجره های بزرگ و شیشه ای از جمله جزئیات دیگری هستند که در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن استفاده می شوند. این نوع پنجره ها، علاوه بر ایجاد زیبایی و شیکی، به نور و هوای بیشتری به داخل ساختمان نفوذ کرده و فضای داخلی را روشن ترو زیباتر می کنند. در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن همچنین از جزئیاتی مانند درب های ساده و مدرن استفاده می شود. این درب ها علاوه بر شیکی و زیبایی به دلیل طراحی ساده و زیبا به نحوی هماهنگ با نمای بیرونی ساختمان می شوند. از دیگر جزئیاتی که در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن می توان به آنها اشاره کرد، می توان به استفاده از رنگ های شفاف و روشن اشاره کرد. این رنگ ها بر روی قسمت های نمای بیرونی قرار می گیرند و به شکلی زیبا و مدرن، شخصیت خاصی به ساختمان دوبلکس می بخشند. در طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن به تعادل و تناسب بین اجزای نمای ساختمان نیز توجه می شود. برای مثال اندازه و مکان پنجره ها و درب ها به شکلی طراحی می شوند که با بقیه اجزای نمای ساختمان تناسب داشته باشند و به نحوی شیک و زیبا باشند.
در نهایت طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن، باید توانایی جذب توجه نظرات و توجه های مختلف را داشته باشد. بنابراین برای طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس مدرن بهتر است با مشاوره معماران و متخصصین مرتبط، نیازها و شرایط مورد نیاز را بررسی کنید و سپس به طراحی نمای بیرونی پردازید.
طراحی نما بیرونی ساختمان دوبلکس کلاسیک
در طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک از جزئیات زیادی مانند ستون های وسیع، مصالح چوبی، پرده ها با پنجره های ضخیم، سقف های بلند و فرم های اسکلتی استفاده می شود. این نوع طراحی از خطوط منحنی و تزئینات پیچیده استفاده می کند تا به شکلی کلاسیک و زیبا ایجاد شود. از دیگر جزئیاتی که در طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک استفاده می شود، می توان به ستون های وسیع اشاره کرد. این ستون ها می توانند به شکلی با استفاده از جزئیاتی مانند نقش های پایه و استوانه های زیبا و تزئیناتی، در قسمت های مختلف نمای بیرونی ساختمان قرار داده شوند. همچنین پرده های پنجره های ضخیم و سقف های بلند، از دیگر جزئیاتی هستند که در طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک استفاده می شوند. این پرده ها علاوه بر ایجاد زیبایی و شیکی به دلیل ضخامت و ظاهر قوی به ایجاد حسی از دوام و برجستگی کلاسیک در نمای بیرونی ساختمان کمک می کنند. در طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک همچنین از جزئیاتی مانند پلانکن های چوبی و فرم های اسکلتی استفاده می شود. این پلانکن ها، به شکلی زیبا و با استفاده از جزئیاتی مانند پترنهای چوبی، در قسمت های مختلف نمای بیرونی ساختمان قرار می گیرند و به شکلی کلاسیک و زیبا، ظاهر ساختمان را متحول می کنند. در طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک به تعادل و تناسب بین اجزای نمای ساختمان نیز توجه می شود. برای مثال اندازه و مکان پنجره ها و درب ها به شکلی طراحی می شوند که با بقیه اجزای نمای ساختمان تناسب داشته باشند و به نحوی شیک و زیبا باشند.
در نهایت طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک باید توانایی جذب توجه نظرات و توجه های مختلف را داشته باشد. بنابراین برای طراحی نمای بیرونی ساختمان کلاسیک، بهتر است با مشاوره معماران و متخصصین مرتبط، نیازها و شرایط مورد نیاز را بررسی کنید و سپس به طراحی نمای بیرونی پردازید.
طراحی بیرونی نما ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن
سنگ تراورتن یکی از محبوب ترین مصالح در طراحی نماهای ساختمانی است. با توجه به این که ساختمان دوبلکس از دو واحد مجزا تشکیل شده است، می توان برای طراحی نمای خارجی آن از سنگ تراورتن بهره گرفت. در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن، می توان از سنگ تراورتن به صورت پانل های بزرگ استفاده کرد. بهتر است که رنگ سنگ تراورتن با رنگ مورد نظر برای نمای خارجی ساختمان هماهنگ باشد تا یک طراحی سازگار و زیبا ایجاد شود. همچنین می توان برای تنوع در طراحی، از سنگ تراورتن با رنگ های مختلف نیز استفاده کرد.
برای ایجاد جلوه ی زیبا و کلاسیک می توان از اجزای مختلف در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن استفاده کرد. به عنوان مثال می توان در قسمت هایی از نما از سنگ تراورتن با تراش های مختلف بهره گرفت تا به شکلی زیبا و خاص، نمای ساختمان را تزیین کرد. همچنین می توان از سنگ تراورتن به صورت برش های صاف و یکنواخت برای ایجاد یک نمای ساده و مدرن استفاده کرد. در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن، می توان از اجزای دیگری مانند پنجره ها و درب ها نیز استفاده کرد. می توان پنجره ها را با قاب های ساده و مدرن از جنس فلز، چوب یا PVC طراحی کرد و آن ها را با سنگ تراورتن اطراف آن ها قرار داد. همچنین درب ورودی نیز می تواند از جنس چوب یا فلز باشد و با سنگ تراورتن تزیین شود. با توجه به این که ساختمان دوبلکس دارای دو واحد جداگانه است، می توان برای هر واحد نمایی مجزا طراحی کرد. مثلاً می توان در نمای واحد اول از سنگ تراورتن با رنگی تیره و مات استفاده کرد و در نمای واحد دوم از سنگ تراورتن با رنگ روشن و درخشان بهره برد. این تنوع در طراحی نما به شکلی زیبا و خاص نمای ساختمان را بهبود می بخشد.
در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن می توان از اجزای دیگری مانند چوب، آجر و فلز نیز بهره برد تا به شکلی زیبا و کلاسیک، نمای ساختمان را تزیین کرد. با استفاده از این اجزا، می توان اجزای بیشتری به نمای ساختمان داد و آن را به شکلی شگفت انگیز تبدیل کرد. به عنوان مثال می توان از کف پوش چوبی در فضای بیرونی استفاده کرد و آن را با سنگ تراورتن اطرافش قرار داد. همچنین می توان از یک دیوار آجری در نمای ساختمان استفاده کرد و آن را با سنگ تراورتن تزیین کرد. در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن، باید به این نکته توجه کرد که سنگ تراورتن به دلیل وزن بالای خود، نیاز به سازه های پشتیبان قوی دارد. همچنین برای این نکته هم توجه شود که سنگ تراورتن نسبت به برخی از مواد دیگر، مثل سرامیک و چوب، کمتر مقاوم در برابر ضربه و شکست است. بنابراین در طراحی نمای ساختمان دوبلکس با سنگ تراورتن، باید به این نکته هم توجه کرد که سازه های پشتیبان قوی و پایداری برای نمای ساختمان فراهم شود.
سخن پایانی:
در نهایت باید توجه داشت که طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس، باید توانایی جلب توجه و ایجاد شخصیت منحصر به فرد را داشته باشد، اما به هیچ عنوان نباید از نیازهای ساکنین و شرایط محیطی که ساختمان در آن قرار دارد، غافل شود. به علاوه باید به منظور ایجاد زیبایی و شخصیت منحصر به فرد، از جزئیات و انواع مختلف مواد ساختمانی و تکنولوژیهای جدید نیز استفاده کنیم. بهتر است قبل از شروع به طراحی نمای بیرونی ساختمان دوبلکس، با مشاوره معماران و متخصصین مرتبط، نیازها و شرایط مورد نیاز را بررسی کنیم و سپس به طراحی نمای بیرونی پردازیم. امروزه برای طراحی نما بیرونی ساختمان دوبلکس از مصالح مختلفی استفاده می شود، از جمله : نمای رومی ساختمان دوبلکس، نمای شیشه ای ساختمان دوبلکس، نمای سرامیک ساختمان دوبلکس، نمای کامپوزیت برای ساختمان دوبلکس و… یک طراح باید با توجه به سلیقه کارفرما و موقعیت اقلیمی ساختمان طراحی مناسب و جذابی را برای ساختمان دوبلکس در نظر بگیرد.