طراحی داخلی ساختمان دوبلکس

طراحی داخلی ساختمان دوبلکس

طراحی داخلی ساختمان دوبلکس، توسط شرکت های فعال در زمینه ساخت و دکوراسیون داخلی انجام می شود. این مجموعه ها به علت انجام پروژه های مشابه، تجربه زیادی در انجام این کار دارند. به طور کلی، طبق نظر کارشناسان معماری، طراحی دوبلکس جزو خوش ساخت ترین نقشه ها برای ساخت زمین هایی با متراژ کم است. در این نوع طراحی، معمولا طبقه پایین به فضاهای اشتراکی مانند سالن نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی اختصاص داده می شود؛ اما فضاهای خصوصی مانند اتاق خواب ها و اتاق کار، به طبقه بالا منتقل می گردند. به همین سبب طراحی داخلی ساختمان دوبلکس به گونه ای متفاوت از خانه های یک طبقه ویلایی انجام می شود.

بنر مشاوره لوکس سازه

اگرچه در پیاده سازی دکوراسیون داخلی ساختمان دوبلکس با موانع و محدودیت هایی روبرو هستیم، اما این سبک از طراحی محاسن زیادی نیز دارد. در این مطلب، به بررسی نکات پراهمیت در بحث طراحی داخلی منازل دوبلکس به طور تخصصی تر می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

عناصر کلیدی در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس

توجه به بافت، فرم، طرح و نقش، نور، رنگ و نحوه چیدمان از درجه اهمیت بالایی در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس برخوردار است. یک طراح کاربلد و با سلیقه، به خوبی می داند چگونه از این عناصر استفاده کند تا نظم و تعادل در فضا برقرار گردد. در نقطه مقابل، طراحی که به اهمیت این عناصر واقف نباشد، نمی تواند پلانی بی عیب و نقص را برای شما طراحی کند. در این بخش از مطلب، به بررسی اهمیت هر یک از این عناصر در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس می پردازیم.

1.بافت

عنصر بافت عمدتا شامل اولین دریافتی است که مخاطب از تماشای یک سطح دارد. در واقع بافت در اینکه یک سطح چگونه به نظر برسد، نقشی موثر دارد. در طراحی داخلی، دو نوع بافت داریم:

  • بافت بصری

یعنی چیزی که به نظر می رسد و در واقع احساس می شود.

  • بافت واقعی

چیزی که قابل لمس و قابل درک است.

برای مثال چوب طبیعی بافتی واقعی دارد اما پارکت طرح چوب، تنها احساسی از آن را به ما منتقل می کند. استفاده از بافت های متضاد مثل بافت های نرم و بافت های سخت، سبب به وجود آمدن جلوه ای زیبا در طراحی داخلی می شود.

2.فرم

فرم یکی دیگر از عناصر کلیدی در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس است. فرم ها اغلب به شکل خطی، زاویه دار و منحنی در دکوراسیون داخلی دیده می شوند. فرم های خطی و زاویه دار اغلب در طراحی به سبک مدرن و فرم های منحنی همنشینی دیرینه ای با سبک های کلاسیک دارند.

3.طرح و نقش

لزوم وجود طرح و نقش در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس، به واسطه خاصیت سرزندگی است که به فضا می بخشد؛ به شرط آن که استفاده از آن به افراط کشیده نشود. طرح و نقش می تواند در کاغذ دیواری، نقاشی خانه، پارچه مبلمان و پرده و یا فرش شما حضور پیدا کند و فضا را از یکنواختی خارج نماید.

4.نور

نور عنصری زندگی بخش است که غفلت از آن در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس، می تواند کارکرد جنبه های دیگر دکوراسیون را نیز بی فایده جلوه دهد. آنچه که شما برای دیدن یک شاهکار نیاز دارید، نور است و بنابراین در نبود آن، زیبایی و جذابیت فضای شما به چشم نمی آید. بهره گیری اصولی از نور طبیعی در روز و استفاده از بهترین شیوه های نورپردازی در شب، از مهم ترین نکاتی است که یک طراح باید در طراحی پلان داخلی ساختمان به آن توجه نماید.

5.رنگ ها

رنگ ها با یکدیگر ترکیب می شوند تا فضای زندگی شما را به محیطی لذت بخش تبدیل کنند. استفاده از رنگ های مکمل در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس، علاوه بر اینکه بر جذابیت فضای شما می افزاید، تاثیر مثبتی بر روی نظم ذهنی ساکنین خانه دارد.

6.نحوه چیدمان

نحوه چیدمان اجزا، یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام طراحی داخلی ساختمان دوبلکس به آن توجه گردد. نحوه چیدمان مبلمان و اکسسوری ها، بسته به سبک طراحی شما، می تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد. برای مثال در دکوراسیون هایی به سبک کلاسیک، چیدمان مبلمان و سایر لوازم، بر پایه تقارن استوار است. در حالی که در دکوراسیون مدرن، اغلب مبلمان ها را به شکل ال می چینند و باقی لوازم به فراخور متراژ و میزان فضای خالی، چیده می شود.

نقش راه پله در طراحی داخلی دوبلکس

در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس، راه پله به عنوان نقطه کانونی منزل، نقشی کلیدی را بازی می کند. به خصوص اگر راه پله در نقطه میانی فضای شما واقع شده باشد و محیط را به دو قسمت مجزا تقسیم نماید. اگر راه پله در نقطه میانی واقع شده باشد، می توان یک سمت از فضای در دسترس را به پذیرایی و سمت دیگر را به نشیمن اختصاص داد. اگر راه پله ها در گوشه خانه قرار داشته باشد، می توان دیوار کناری را به عنوان تی وی وال در نظر گرفت و مبلمان را روبروی آن قرار داد.

به هر جهت چیزی که واضح می باشد، این است که نمی توان یک نسخه یکسان را برای دکوراسیون داخلی تمام ساختمان های دوبلکس اجرا کرد. متراژ، سبک طراحی و دکوراسیون و فضای در دسترس، فاکتورهایی تاثیرگذار در جانمایی راه پله در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس هستند.

طراحی داخلی ساختمان دوبلکس مدرن

سبک مدرن، یکی از پرطرفدارترین سبک ها در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس است. این سبک به واسطه ویژگی سادگی که در تمامی اجزای آن صدق می کند، پیروان بسیاری دارد. به همین دلیل اخیرا، سبک مدرن از سبک کلاسیک پیشی گرفته است و اغلب افراد ترجیح می دهند تا منزل دوبلکس خود را به شیوه ای مدرن دیزاین کنند. دیوارهای سفید ساده یا با رنگ آمیزی ملایم، مبلمان راحتی یا نیمه سلطنتی، فرش های وینتیج و فانتزی، دکوری های ساده به تعداد محدود و بافت خطی حاکم در طراحی فضای داخلی ساختمان، از مهم ترین ویژگی های این سبک است.

راه پله ساختمان دوبلکس به سبک مدرن

همانطور که در بخش های پیشین به این موضوع اشاره کردیم، راه پله نقشی اساسی در طراحی داخلی ساختمان دوبلکس دارد. در طراحی به سبک مدرن، اغلب راه پله را از جنس شیشه محکم یا ترکیب سنگ و فلز (نرده ها فلزی و پله ها سنگی) می سازند. همچنین اگر فضای شما محدود است، بهتر است از راه پله های گوشه دار برای طراحی داخلی ساختمان خود استفاده نمایید.

مزایای طراحی داخلی ساختمان دوبلکس به سبک مدرن

یکی از مزایای مهم طراحی داخلی مدرن، هزینه پایین تر آن نسبت به طراحی کلاسیک است. طراحی کلاسیک به واسطه جزئیات زیادی که دارد، اجرای آن بودجه بیشتری را در هنگام ساخت و طراحی داخلی ساختمان دوبلکس می طلبد.

توصیه ما به عنوان کسی که سال ها در زمینه طراحی داخلی منازل لوکس تجربه دارد، این است که برای خانه هایی با متراژ پایین، حتما از سبک مدرن برای طراحی داخلی ساختمان دوبلکس استفاده نمایید. سبک کلاسیک به علت داشتن جزئیات زیاد سبب شلوغی بیش از حد در محیط های کوچک می شود. بنابراین خانه شما نه تنها زیبایی ندارد، بلکه شلوغ و بی نظم به نظر می رسد.

طراحی داخلی ساختمان دوبلکس کلاسیک

اگر زیربنای منزل دوبلکس شما 150 متر به بالا است، می توان به طراحی کلاسیک به عنوان یک گزینه جدی فکر کرد. هر چقدر فضای شما بزرگتر باشد، جزئیات طراحی کلاسیک عرصه بیشتری برای عرض اندام دارند و زیبایی آن ها بیشتر به چشم می آید. گچبری های زیبا، ستون های بلند و تراش خورده، سقف های آینه کاری شده، مبلمان های استیل و پشت بلند، فرش های نفیس و دستباف، اکسسوری ها و دکوری های لوکس، لوسترهای بزرگ و کریستال و بافت منحنی حاکم در طراحی تمامی المان ها، از ویژگی های سبک کلاسیک است.

اگر یک ساختمان دوبلکس دارید که می خواهید آن را به سبک کلاسیک دیزاین کنید، باید حتما از یک تیم حرفه ای فعال در زمینه دکوراسیون داخلی کمک بگیرید.

راه پله ساختمان دوبلکس به سبک کلاسیک

در خانه هایی به سبک کلاسیک، فضای زیادی در دسترس داریم که همین موضوع، دست ما را برای طراحی باز می گذارد. اگر به راه پله های مارپیچی، نیم دایره و گرد علاقمندید، می توانید آن ها را در متراژهای بالا پیاده سازی کنید. زیرا این مدل راه پله ها، موجب افزایش فضای پرت در خانه می شوند و برای متراژهای کوچک مناسب نیستند. بهترین نوع طراحی برای راه پله در ساختمان دوبلکس کلاسیک، ترکیب چوب و سنگ مرمر است که بسیار لوکس و زیبا می باشد.

مزایای طراحی داخلی ساختمان دوبلکس به سبک کلاسیک

سبک کلاسیک شبیه یک اثر هنری فاخر است که حتی اگر کسی به آن علاقمند نباشد، از تماشای آن لذت می برد. بنابراین اگرچه بودجه بیشتری را نسبت به طراحی مدرن می طلبد، اما با سلیقه افرادی که به زیبایی و اصالت علاقمندند، کاملا هماهنگ می باشد.

طراحی داخلی ساختمان دوبلکس با لوکس سازه

ما در لوکس سازه، تجربه انجام پروژه های زیادی را در زمینه طراحی داخلی ساختمان دوبلکس داشته ایم. کافیست شما سبک مدنظرتان را انتخاب کنید تا بهترین طراحی را به شما عزیزان اراده دهیم. برای دریافت مشاوره رایگان، با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.

سخن پایانی

اگر قصد طراحی داخلی ساختمان دوبلکس خود را دارید، این مطلب به شما کمک می کند سبک های مختلف را بشناسید و تاثیر عناصر کلیدی در دکوراسیون داخلی را بدانید. اگر نکته جدیدی به نظرتان می رسد، زیر این مطلب برای ما کامنت کنید.

فهرست مطالب

لینک مفید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید.