یکی از سبکهای طراحی داخلی، طراحی داخلی مینیمال است که باعث خواهد شد تا دکوراسیون داخلی شکلی متفاوت به خود گرفته و به حد زیادی قابل توجه باشد. طراحی داخلی مینیمال، به شکلی پیاده سازی خواهد شد که در آن احساس سادگی و راحتی کاملا درک شده و آرامش زیادی در فضا به وجود خواهد آمد.
با توجه به زندگی شلوغ شهری امروزی، به کار بردن طراحی داخلی مینیمال در منازل، باعث خواهد شد تا اعضای خانواده از حال و هوای شلوغ و آزاردهنده همیشگی محیط بیرون، برای ساعاتی رها شده و بتوانند در فضای منزل، آرامش و آسودگی را پیدا کنند.
در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این سبک طراحی، بیشتر بدانیم.
طراحی داخلی مینیمال چیست و چه تاثیری در دکوراسیون دارد؟
اگر بخواهیم نگاهی به این سبک از طراحی داخلی بیندازیم، تاریخچه آن به قرن بیستم میلادی می رسد. در این دوران ساده زیستی و دکوراسیون داخلی به سبک ساده، رواج زیادی داشت و در سبک طراحی داخلی، جایگاه خاصی به دست آورده بود. حتی جالب است بدانید که در طراحی محصولات مختلف نیز از این سبک طراحی استفاده شده و هنوز برخی از برندهای مطرح جهانی، این سبک ها را در محصولات و تولیدات خود به کار برده اند.
ویژگی ها و مشخصات طراحی داخلی مینیمال
در طراحی داخلی مینیمال از المان های مختلف استفاده شده و ساختار آن هویت خاصی دارد که در زیر اشاره ای به آن خواهیم داشت:
سادگی
سادگی برجسته ترین شاخصه طراحی مینیمال است که در تمام طرح های دکوراسیون داخلی ساختمان هایی که از این سبک پیروی می کنند، دیده می شود. البته به هیچ وجه این سادگی، به معنای ساده بودن طراحی داخلی ساختمان به سبک مینیمال نیست و اتفاقا برای آن که بتوان المان ها را در همان مسیر سادگی نگاه داشت و در عین حال رفاه کامل را در فضای داخلی ایجاد کرد، نیازمند بررسی دقیق و طرح های خلاقانه و مهندسی شده هستیم. با این حساب تصور این که سادگی طراحی داخلی منزل به سبک مینیمال، نیازی به کار حرفه ای ندارد؛ کاملا اشتباه بوده و برعکس باید حتما این سبک از دکوراسیون به وسیله افراد حرفه ای و کارامد در این حوزه انجام شود.
به علاوه به جز سادگی، حتما باید عنصر خلوتی نیز در این سبک از طراحی داخلی پیاده سازی شود. نگاهی به منازلی که در هر قسمت آن چیزی قرار داده شده و هر جا را بنگیرد شلوغی اسباب و وسایل در چشم می زند، نشان خواهد داد که چطور طراحی مینیمال کاملا متفاوت با این شکل از دکوراسیون داخلی قرار می گیرد. از این روی برای آن که بتوان این سبک از طراحی را اجرا کرد، تنها از اسباب و وسایل لازم در محیط خانه استفاده شده و هر چیزی که در هر جایی قرار می دهیم، تنها متکی به نیاز آن محدوده خواهد بود.
با این رویکرد در این سبک از طراحی، در دکوراسیون داخلی یک منزل، خبری از وسایل و اثاثیه غیرضروری و اضافه نخواهد بود و تا جایی که امکان داشته باشد، محیط خلوت دکور خواهد شد.
کارآمدی
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، در طراحی داخلی به سبک مینیمال، به شکلی انجام خواهد شد تا در هر جایی از فضای منزل، تنها وسایلی جای داده شوند که نیاز به آن ها وجود دارد. از این روی اصل کارآمدی چیزی است که باید در الگوی دکوراسیون مینیمال در نظر گرفته شود. هر چیزی را در جایی قرار خواهیم داد که به آن نیاز باشد و در آن نقطه کارآمدی داشته باشد.
استفاده حداکثری از فضا
در این سبک از طراحی داخلی منزل، به بهترین شکل از فضا استفاده شده و نهایت تلاش به کار برده می شود که هیچ بخشی از فضای موجود از دست نرفته و به شکل پرتی رها نشود. از این روی می توان گفت که استفاده حداکثری و بهینه از فضا، یکی از بهترین مشخصات طراحی داخلی مینیمال به شمار می آید.
سخن پایانی
همان طور که در بالا مشاهده کردید سبک طراحی داخلی مینیمال، یکی از الگوهای طراحی داخلی ساختمان بسیار موثر است که باعث می شود تا افراد خانواده، احساس راحتی بیشتری داشته و آرامش بالاتری را پس از یک روز شلوغ کاری در فضای منزل، تجربه کنند. شما چه نظری در این باره دارید؟ این سبک از طراحی تا چه اندازه تاثیرگذار بوده و برایتان جذابیت دارد؟