طراحی نمای ساختمان مسکونی

طراحی نمای ساختمان مسکونی

عمده بافت شهری یک جامعه را ساختمان های مسکونی تشکیل می دهند. به همین جهت طراحی نمای ساختمان مسکونی، از جایگاه ویژه ای در بازسازی و نوسازی چهره کلی یک شهر برخوردار است. نمای یک ساختمان مسکونی، معرف هویت و نمایشی از طراحی داخلی هر سازه ای است. همانطور که هر فرد با استایل و پوشش مختص خود در جامعه خاضر می شود، نمای بیرونی یک ساختمان مسکونی نیز می تواند از هم کیشان خود متفاوت باشد و همین امر سبب تمایز یک سازه از ساختمان های اطراف خود می شود.

طراحی نمای بیرونی ساختمان مسکونی

استفاده از شیوه های جدید و پیاده سازی ایده های نواندیشانه در طراحی نمای ساختمان مسکونی، سرلوحه کار بسیاری از معماران و پیمانکاران ساخت و ساز قرار دارد. امروزه بیش از هر زمان دیگری، طراحی نما ساختمان اهمیت و جایگاه خود را در شکل گیری معماری حاکم بر یک جامعه نشان می دهد. به همین علت انجام آن باید بر طبق اصول و موازینی باشد که در این خصوص از سوی سازمان عمران و شهرسازی هر کشور وضع می شود. اگر مایلید تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه اجرای نماهای مسکونی، انواع سبک ها و مصالح مورنیاز برای انجام این کار اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.

اصول طراحی نمای ساختمان مسکونی

با نگاهی کلی به پروژه های مختلف طراحی نمای ساختمان مسکونی، متوجه می شویم که انجام این کار، از اصول و قواعد خاصی پیروی می کند. همچنین یک سیستم سلسله مراتبی برای انجام پروژه های طراحی نما وجود دارد که در ادامه این بخش به بررسی آن ها می پردازیم.

1.طراحی پلان اولیه

اولین کاری که باید برای طراحی نمای ساختمان مسکونی انجام دهید، طراحی پلان اولیه است. در پلان اولیه، طرح کلی یک نما به همراه جزئیات دقیق در آن درج می شود. ضمن اینکه مواردی همچون انتخاب سبک، نوع متریال مناسب و متراژ کار بررسی می شود تا بهترین انتخاب برای آن صورت گیرد. جالب است بدانید که به کمک طراحی پلان اولیه، امکان تخمین و برآورد حدودی هزینه ها میسر می شود. متراژ نما و دستمزد نیروی کار که به عنوان یک پارامتر ثابت مشخص است. زمانی که کارفرما نوع مصالح انتخابی خود را تعیین نماید، امکان تخمین و برآورد هزینه های پروژه در طراحی پلان اولیه وجود دارد.

2.انتخاب و خرید مصالح

پس از طراحی پلان و دریافت تاییدیه نهایی از سوی کارفرما، نوبت به انتخاب نوع مصالح و خرید آن ها می رسد. خرید مصالح می تواند هم به عهده کارفرما باشد و یا اینکه توسط تیم مدیریت و اجرای پروژه انجام گیرد. تصمیم گیری در رابطه با این موضوع، بستگی به خواست کارفرمای پروژه دارد. مصالحی که برای طراحی نمای ساختمان مسکونی انتخاب و خریداری می شوند، تاثیر مستقیم در هزینه طراحی نمای ساختمان مسکونی دارند. هر چقدر از متریال با کیفیت تر و لوکس تری استفاده نمایید، بودجه بیشتری برای انجام این کار نیاز دارید. پرکاربردترین مصالحی که برای طراحی نمای ساختمان مسکونی از آن استفاده می کنند، شامل موارد زیر می شود:

  • بتن
  • سنگ های طبیعی
  • سنگ های مصنوعی
  • کامپوزیت
  • آجرنما
  • پلکسی
  • چوب
  • فلز
  • شیشه
  • سیمان سفید

و غیره.

در هنگام انتخاب و خرید مصالح برای اجرای نمای ساختمان مسکونی، باید به دوام، استحکام و سازگاری آن با اقلیم حاکم بر منطقه توجه نمود. طبیعتا مصالحی که برای اجرای نمای ساختمان در یک منطقه کویری از آن ها استفاده می کنیم، با مصالحی که در یک محیط مرطوب از آن ها استفاده می شود، متفاوت است و اینجاست که اهمیت شرط سازگاری مصالح با شرایط آب و هوایی مشخص می شود.

3.برآورد هزینه ها

پس از انتخاب و خرید مصالح، نوبت به برآورد هزینه ها می رسد. مجموع هزینه های اصلی و هزینه های فرعی طراحی نمای ساختمان مسکونی، بیانگر میزان بودجه ای است که برای انجام این کار نیاز دارید. سوای از هزینه های اصلی که شامل دستمزد نیروی کار، خرید مصالح، هزینه اجاره ابزار و تجهیزات (مثل کرایه داربست) و طراحی پلان اولیه می شود، هزینه های فرعی را نیز بایستی به این رقم اضافه کنید. هزینه های فرعی شامل حمل و نقل مصالح، بیمه کارگران و غیره می شود که باید میزان مشخصی از بودجه به آن ها تخصیص داده شود.

طراحی نمای ساختمان مسکونی کلاسیک

طراحی نمای ساختمان مسکونی کلاسیک، از پرطرفدارترین سبک ها در اجرای پروژه های طراحی نمای بیرونی منازل آپارتمانی و ویلایی است. انتخاب سبک جزو کارهایی است که در هنگام طراحی پلان اولیه راجع به آن تصمیم گیری می شود. طراحی نمای ساختمان مسکونی به سبک کلاسیک، با یکسری از اصول و ویژگی های ظاهری همراه است. برای مثال، تقارن، یکی از اصول جدانشدنی در طراحی به سبک کلاسیک است که از یک سیستم اصیل معماری در قرون گذشته نشات می گیرد. بنابراین به همین دلیل است که در بحبحه عصر مدرنیته، همچنان شاهد گرایش به دیدگاه کلاسیک در طراحی نمای بیرونی هستیم. در واقع نمای کلاسیک حس عظمت و شکوه را برای ساکنین و افرادی که سازه شما را از بیرون تماشا می کنند، به ارمغان می آورد.

طراحی نمای ساختمان مسکونی مدرن

یکی دیگر از سبک های پرطرفدار در میان افراد برای طراحی نمای بیرونی، سبک مدرن است. معماری مدرن در دو دهه اخیر با رشد و پیشرفت بی سابقه ای همراه بوده و این را مرهون معماران بزرگی همچون فرانک لوید رایت، فیلیپ جانسون، لودویک میس فن، ایرو سرنین و لوکوربوزیه هستیم. ویژگی بارز در طراحی نمای ساختمان مسکونی به سبک مدرن، عنصر سادگی است که در تمامی اجزا مشهود است. در واقع سادگی جزء لاینفک معماری مدرن است که پایبندی به آن، سبب زیباتر شدن طراحی نمای منزل مسکونی شما می گردد.

طراحی مدرن، الهام بخش زیبایی و جذابیتی است که شاید سال های سال از دید همه ما دور مانده بود. خطوط صاف و زاویه دار، ترکیب مصالحی همچون چوب، سنگ، فلز و شیشه، استفاده از رنگ های خنثی و استفاده از تکنیک های مینیمالیسم، از مهم ترین ویژگی های طراحی نمای ساختمان مسکونی مدرن به شمار می آید.

ضوابط طراحی نمای ساختمان مسکونی

در بحث طراحی نمای ساختمان ها، اعم از مسکونی، تجاری، اداری و تفریحی، اصول و ضوابطی وجود دارد که پایبندی به آن ها، سبب می شود تا سازه شما هماهنگی کامل با سایر بناهای اطراف خود داشته باشد. تصور کنید در منطقه ای که بافت سنتی دارد و کلیه سازه های جزو آثار باستانی محسوب می شوند، شما اقدام به ساخت یک برج چند طبقه با نمای مدرن کنید. بیننده ای که ساختمان شما را می بیند، نه تنها محو زیبایی و یونیک بودن طراحی نمی شود، بلکه سازه شما را به عنوان وصله ای ناهمرنگ می بیند که در تضاد کامل با بافت معماری حاکم بر آن منطقه است. بنابراین توجه به یکسری از نکات و ضوابطی که در این رابطه وجود دارد، کمک می کند تا بهترین نوع طراحی را با ایده هایی ناب اجرا نمایید.

  • توصیه می شود رنگ مصالح انتخابی، با رنگ غالب در سازه های اطراف، همخوانی داشته باشد.
  • فواصل موجود در بین دو سازه مسکونی، باید با مصالح به کار برده شده در ساختمان کناری کاور شود.
  • اگر متریال غالب در طراحی نمای ساختمان مسکونی شما شیشه و فلز است، نباید مقدار آن از 60 درصد بیشتر باشد.
  • در طراحی نمای ساختمان مسکونی بهتر است از پالت رنگ های خنثی استفاده شود.
  • استفاده از مصالح پر خطر با لبه های تیز ممنوع است. زیرا می تواند در صورت عدم نصب صحیح، حادثه آفرین شود.

علاوه بر نکات گفته شده، دقت در مراحل نصب و پروسه اجرا، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. هر چقدر مصالح انتخابی شما سبک تر باشد، نصب و نگهداری آن آسان تر است. البته مصالح سنگین تر نیز، دوام بیشتری در برابر فشار و آسیب های ناشی از تندباد و زمین لرزه دارند.

طراحی نمای ساختمان مسکونی با لوکس سازه

ما در لوکس سازه قادریم تا ایده های ناب شما را به هر سبک و روشی که می پسندید، اجرا نماییم. در واقع یکی از زمینه هایی مه ما به طور تخصصی در آن فعالیت داریم، طراحی نمای ساختمان های مسکونی، تجاری و ویلایی است که توسط مهندسین با تجربه و زبده ما انجام می شود. بنابراین شما می توانید با مراجعه حضوری به دفتر ما یا برقراری تماس با یکی از شماره تلفن های درج شده در وبسایت لوکس سازه، از شرایط همکاری با ما مطلع شوید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره اریگان و نیاز به بازدید حضوری از محل پروژه، در خدمت شما مشتریان عزیز هستیم.

سخن پایانی

در این مقاله سعی ما بر این بود تا ضمن معرفی دو سبک پرکاربرد طراحی نمای ساختمان مسکونی، شما را با اصول و ضوابطی که در این خصوص وجود دارد نیز آشنا کنیم. علاوه بر دو سبک مدرن و کلاسیک، طراحی نمای بیرونی به سبک نئوکلاسیک نیز در سال های اخیر رایج شده است که ویژگی های آن، مابین این دو سبک قرار دارد. در واقع ساده شده ی طرح کلاسیک، نئوکلاسیک است که در سال های اخیر، مورد توجه بسیاری از کارفرمایان پروژه های مسکونی قرار گرفته است. در صورت نیاز به طراحی و اجرای نمای ساختمان های مسکونی، می توانید از خدمات مجموعه توانمند لوکس سازه در این زمینه بهره مند شوید.

فهرست مطالب

لینک مفید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید.