طراحی نمای رومی

طراحی نمای رومی

طراحی نمای رومی، یکی از سبک های پرطرفدار برای اجرای نمای خارجی ساختمان در بین افراد مختلف است. این سبک از نما، غالبا توسط مردم با سبک کلاسیک اشتباه گرفته می شود. حال اینکه در واقعیت تفاوت های بسیاری در جزییات و طح نمای کلی با یکدیگر دارند. طراحی نما به سبک رومی، با جزییات بسیاری همراه است و متریال مورد استفاده در آن نیز، اغلب از سنگ طبیعی، ترکیب گچ و سیمان سفید است. نماهای رومی، جزو پروژه های لوکس و گران قیمت قرار می گیرند و اغلب موردپسند آحاد مرفه جامعه بوده و در محله های اعیان نشین اجرا می شوند. نمای رومی در این ساختمان ها، یادآور شکوه و عظمت کاخ های قدیمی روم باستان است. بنابراین اگر به تجملات و زیبایی ظواهر اهمیت زیادی می دهید، طراحی نما ساختمان به سبک رومی، می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

اگر مایلید تا راجع به تاریخچه این نما، ویژگی ها، متریال مورد نیاز، کاربرد و مراحل اجرا کردن آن اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این نوشتار همراه ما باشید.

تاریخچه طراحی نمای رومی

سبک این نما، برگرفته از مدل معماری کاخ اشراف در دوران روم و یونان باستان است که مظهر شکوه، جلال و عظمت بوده است. البته متاسفانه برخی از پیمانکاران پروژه، برای کاهش هزینه های طراحی نما، این سبک از نماکاری را به مسیر اشتباهی برده اند و نام این روش ابداعی خود را، طراحی نمای رومی ایرانی گذاشته اند که به لحاظ علوم معماری، مشروعیت لازم را برای طراحی و اجرا ندارد.

تاریخچه طراحی نمای رومی

تفاوت نمای کلاسیک با طراحی نمای رومی

همانطور که در بخش مقدمه مطلب به این موضوع اشاره کردیم، اغلب مردم نمای کلاسیک و نمای رومی را مفهومی یکسان می دانند؛ اما در واقعیت این گونه نیست. زیرا جزییات در تزیینات نمای رومی، شکل پیچیده تری نسبت به نمای کلاسیک دارد. نوع متریال مورد استفاده، المان های به کار رفته و نحوه نورپردازی نیز، از دیگر مواردی است که سبب ساز تفاوت میان این دو نما می شود.

شاخصه های اصلی در طراحی نمای رومی

هر سبک از طراحی، متشکل از ویژگی ها و شاخصه هایی است که سبب تمایز آن از دیگر سبک ها می شود. در این بخش از مطلب، قصد داریم تا راجع به مهم ترین ویژگی های طراحی نمای رومی و شاخصه های اصلی آن توضیحاتی را ارائه دهیم. اولین مورد از این لیست، نوع متریال مورد استفاده است.

شاخصه های اصلی در طراحی نمای رومی

1.     نوع متریال مورد استفاده

از آنجایی که سبک این نما با مفاهیمی همچون تجمل و تفاخر گره خورده است، باید از مصالح لوکس و گران قیمت نیز برای اجرای آن استفاده شود. سنگ های طبیعی، بهترین گزینه برای اجرای نماهای رومی هستند و در درجات بعدی، سیمان سفید و گچ قرار می گیرند. از انواع سنگ های تراورتن، مرمریت و مرمر سفید می توان برای اجرای این سبک از نما استفاده کرد. استفاده از سنگ طبیعی علاوه بر حسن زیبایی اش، استحکام و مقاومت بالایی در برابر باد، باران و رطوبت هوا دارد.

2.     المان های به کار رفته

هر سازه متشکل از اجزا و المان های خاصی است. نمای بیرونی یک ساختمان، اگر از طراحی داخلی آن مهم تر نباشد، کم اهمیت تر هم نیست. به خصوص سبک رومی که با جزییات و تریینات بسیاری همراه است. المان های به کار رفته در طراحی این نما، شامل موارد زیر است:

تفاوت نمای کلاسیک با طراحی نمای رومی

  • ستون ‌های بلند به همراه سر ستون ‌های پرکار

برای زیبایی بیشتر، بر روی بدنه این ستون ها حکاکی هایی انجام شده است که هر چقدر جزییات بیشتری داشته باشد، طراحی آن پیچیده تر است. سرستون ها نیز در این سبک از نماکاری، در سه مدل قرنتی، یونیک و دوریک طراحی می شوند.

  • کتیبه‌ های سنگی

کتیبه ها معمولا در بالاترین قسمت ساختمان که به عنوان تاج سازه شناخته می شوندف نصب می گردند. کتیبه ها المان های پیش ساخته ای هستند که در کارخانه تولید شده و سپس بر روی ساختمان نصب می شوند.

نورپردازی طراحی نمای رومی

  • پا ستون ها

در طراحی نمای رومی، علاوه بر سر ستون ها، پا ستون نیز داریم که قطر تقریبا زیادی دارند و بر روی آن ها حکاکی هایی انجام شده است.

  • مجسمه ها

مجسمه ها یکی از المان هایی هستند که در ورودی درب اصلی عمارت نصب می شوند و اغلب شمایلی از شیرهای بالدار، فرشته و انسان هستند. اگر به مواردی که ذکر شد علاقه چندانی ندارید، می توانید گلدان های سنگی را در ورودی درب اصلی عمارت قرار دهید و با کاشت گیاهان، به جذابیت فضا بیفزایید.

  • قرنیزها

قرنیزها در پایین ترین قسمت از نما نصب شده و طراحی آن ها نیز می تواند هم به صورت ساده و هم به صوزت حکاکی شده باشد.

  • در نظر گرفتن قاب برای بازشوها و پنجره ‌ها

حاشیه فضایی که اطراف پنجره ها و بازشوها وجود دارد، باید با ابزارآلات و قاب های سنگی پوشیده شود تا نمای شما جلوه زیباتری داشته باشد.

جالب است بدانید که 70 درصد ساخت نمای رومی، در کارخانه انجام می شود و این المان ها از پیش ساخته شده و سپس در محل پروژه روی ساختمان نصب می شوند. گچبری های اطراف پنجره ها و لبه ها نیز که به عنوان ابزار نمای رومی شناخته می شوند، در کارگاه ساخته و پرداخته می شوند.

3.نحوه نورپردازی

نحوه نورپردازی نیز از درجه اهمیت بالایی در طراحی نمای رومی برخوردار است و یکی از شاخصه های اصلی آن محسوب می شود. از آنجایی که تاریکی شب دید ما را محدود می کند، استفاده از نورپردازی تاکیدی در قاب پنجره ها و بازشوها، روشی برای نمایش کامل نما در زمان تاریکی است. نحوه نورپردازی باید به گونه ای باشد که جزییات و تزیینات نما را به طور کامل نمایش دهد.

4.رنگ

طراحی نمای رومی اغلب با رنگ های خنثی انجام می شود. کرمی، شیری، استخوانی، بژ و مونوکروم، طیف رنگی مناسبی برای اجرای این سبک از نما می باشند. در صورت استفاده از سیمان، می توانید هم از سیمان سفید و هم از سیمان سیاه استفاده نمایید.

5.استفاده از خطوط منحنی و هلال ها

برخلاف طراحی نمای مدرن که اغلب از خطوط صاف و مستقیم در اجرای آن استفاده می شود، اجرای نمای رومی با استفاده از خطوط منحنی و هلالی انجام می شود. زوایای تند و اشکال هندسی مربع یا مستطیل جایی در این مدل از طراحی نما ندارند. در عوض اشکال دایره و نیم دایره، جایگاه ویژه ای در این سبک از طراحی دارند.

کاربرد طراحی نمای رومی در ساختمان سازی

نمای رومی را می توان برای انواع ساختمان با کاربری های متفاوت، اجرا کرد. از جمله کاربردهای نمای رومی جدید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

شاخصه های اصلی در طراحی نمای رومی

  • نمای رومی ساختمان مسکونی دوبلکس
  • نمای ساختمان های اداری
  • نمای تجاری
  • نمای ویلا رومی
  • نمای تالار
  • نمای مکان های آموزشی

و غیره. البته شایان ذکر است که این سبک از نما، بیشتر برای اجرا در برج های چند طبقه و ویلاهای لوکس، کاربرد دارد.

مراحل طراحی و اجرای نمای رومی

طراحی نمای رومی، شامل سه مرحله اصلی است که در ادامه این بخش، به بررسی آن ها می پردازیم.

مراحل طراحی و اجرای نمای رومی

1. طراحی پلان اولیه

پیش از انجام هر گونه اقدامی برای نماکاری، شما نیاز به طراحی پلان، نقشه های انیمیشنی و سایر مدارکی دارید که نحوه اجرای کار را مشخص می کند. در پلان اولیه، مکان دقیق قرارگیری هر جزء مشخص است و امر اجرا با سهولت بیشتری انجام می شود. نداشتن یک طرح و نقشه اولیه، سبب می شود تا ایرادات و نقص هایی در نتیجه کار دیده شود.

2. انتخاب و خرید مصالح

در بخش های پیشین، راجع به نوع متریالی که برای طراحی نمای رومی استفاده می شود، صحبت کردیم. سلیقه و نوع بودجه کارفرما، دو فاکتور تاثیرگذار در انتخاب نوع مصالح برای نمای رومی است.

3. برآورد هزینه

یکی از مسائل مطرح در طراحی نمای رومی، مبحث برآورد هزینه است. برآورد هزینه حدودی به کارفرما کمک می کند تا بداند چه میزان بودجه برای انجام این کار نیاز است.

مزایای طراحی نمای رومی

طراحی نمای رومی به دلیل سه مزیت اصلی خود، یکی از سبک های محبوب در میان افراد است. این سه مزیت عبارتست از:

  • استحکام
  • زیباسازی شهر
  • القای حس بومی بودن

طراحی نما به سبک رومی با لوکس سازه

پروژه های معماری اغلب به دست شرکت های پیمانکاری و ساختمان سازی با تجربه و سابقه بالا انجام می شود. یکی از این شرکت ها، مجموعه لوکس سازه است که با بهره مندی از کادری توانمند، مجرب و دارای تحصیلات عالی، قادر به طراحی و اجرای هر گونه ایده و طرحی برای اجرای نمای شما هستند. طراحی نما رومی، تخصص ماست و شما می توانید روی کمک ما در این زمینه حساب کنید. در صورت تمایل به مشاوره رایگان، با یکی از شماره تلفن های درج شده در سایت، تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مطلب راجع به تاریخچه نمای رومی، تفاوت آن با نمای کلاسیک، ویژگی ها و شاخصه های اصلی آن صحبت کردیم. همچنین راجع به کاربردها و مراحل اجرای آن، توضیحاتی را ارائه دادیم. اگر مایلید تا نمای بیرونی ساختمان شما به این سبک باشد، باید از راهنمایی و مشورت افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.

فهرست مطالب

لینک مفید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید.